Pagina wordt geladen ...
Landelijke Beroepsvereniging Specialisten Begaafdheid
zoeken

Sponsoren

Afbeeldingsresultaat voor xl-leren

XL-leren

Bij veel kinderen merken ouders en leerkrachten dat ze niet lekker in hun vel zitten. Hiermee geven de kinderen zelf aan dat er iets moet gebeuren. XL-leren richt zich op de ondersteuning van deze kinderen en hun ouders, op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen, basisscholen en middelbare scholen en op de ontwikkeling van materialen die hierbij helpen. 

http://www.xl-leren.com/

 

Afbeeldingsresultaat voor grootsklein

Els Pronk van Grootsklein.

In mijn praktijk ben ik er op uit om kinderen emotioneel sterker te maken, sámen met hun ouders en leerkrachten.  Door altijd te starten vanuit de talenten van het kind, kijken we naar wie het kind wérkelijk is.

Gezamenlijk gaan we op zoek naar wat al wél lukt en waar positieve energie zit. Van daaruit bedenken we een aanpak of een oplossing. Zo bouwen we met elkaar aan zelfvertrouwen, weerbaarheid en veerkracht.

http://www.grootsklein.nl/

Afbeeldingsresultaat voor platform mindset

 

Platform Mindset

De juiste mindset zorgt ervoor dat je het lef hebt om
… uitdagingen aan te gaan
… fouten te maken
… hard te werken voor je doelen
… open te staan voor kritiek
… te leren van anderen

Op basis van de mindsettheorie van Carol Dweck helpen we je een groeimindset te ontwikkelen bij jezelf en de kinderen en jongeren waarmee je werkt of die je opvoedt.

http://platformmindset.nl/

 

hom-habits-of-mind

Rinke Huisman en Tom Witjes

De habits of mind (HoM) zijn 16, nauwkeurig beschreven denkgewoontes, tot stand gekomen uit het probleemoplossend vermogen van succesvolle personen. Het zijn geen schokkende of vernieuwende termen, iedereen heeft er wel eens van gehoord. Maar wat maakt ze dan zo bijzonder? 16 probleemoplossende tools, waarvan de taal doordacht is en de inhoud samen met leerlingen gebouwd wordt. Een innerlijk kompas ontwikkelen waarmee leerlingen zelf de regie in handen nemen.

http://www.habitsofmind.nl/

E: info@habitsofmind.nl
T: 06-46407750 (Rinke)
T: 06-10701924 (Tom)

 

slim-educatief

Eleonoor van Gerven

Kinderen hebben recht op onderwijs dat hen aanspreekt op hun capaciteiten en recht doet aan hun ontwikkeling. In de wet op Passend Onderwijs is dat ook zo vastgelegd. Begaafde kinderen zijn op jouw school dus net zo goed een specifieke doelgroep als al die andere kinderen, ze hebben pedagogische en didactische behoeften waar jij jouw handelen op moet afstemmen. Als leraar maak jij voor ook hen het verschil.

http://www.specialistbegaafdheid.nl/nl/

E: info@slimeducatief.nl
T: 036 - 53 75 547
T: 06 - 40 36 63 07

 

vierkant-voor-wiskunde

Mignon Engel

Over Vierkant voor Wiskunde

Vierkant voor Wiskunde is een stichting van wiskundigen (docenten en studenten). Wij organiseren al vanaf 1993 wiskundige activiteiten voor jongeren en we publiceren verrijkingsstof voor getalenteerde leerlingen.

http://www.vierkantvoorwiskunde.nl/

E: info@vierkantvoorwiskunde.nl
T: 020-5924006

 

de-wijswijzer

De WijsWijzer

De persoon achter De WijsWijzer? Dat is Marianne Rietveld
Specialist in hoogbegaafdheid en werkend vanuit het hart. En daarmee maakt ze een wezenlijk verschil. Marianne werkt in haar praktijk als coach, trainer, begeleider en adviseur voor schoolteams, ouders en kinderen.

E: Marianne@DeWijsWijzer.nl
T: 06 - 16 99 49 28 

LBSB is de Landelijke Beroepsvereniging Specialisten Begaafdheid. Benieuwd naar wat wij allemaal doen?

LBSB Sitemap Contact Privacy website hosting dotsolutions